Čokoláda

Najpredávanejšie

174 položiek celkom
Venchi mliečna čokoláda s lieskovými orieškami 116207
116193 maxinocciolatalatte 116193
Venchi cokolada Pistacie 2
€5,06
116211
Vivani bila cokolada s konopim
€2,95
9889
Vivani tmava cokolada 99
€2,95
3488
Vivani zazvor kurkuma
€2,95
3495
Le Chocolat mandle v mlecne cokolade 3255
Le Chocolat horka cokolada 70
€4,51
3477
Simon Coll cokolada 99 kakao
€3,34
5566
Simon Coll tmava cokolada s mandľami 200g 7993
Cacao Sampaka Horká čokoláda 100% cocoa Ecuador 75g
€3,92
3362
Cacao Sampaka Matcha
€5,06
3372
Cacao Sampaka biela čokoláda růže a jahody 75g
€3,92
3361
Ajala cokolada chilli
Tip
€3,73
2762
Ajala cokolada kakaove nibsy
Tip
€3,73
3509
Hore
Ďalšie produkty

 Čokolády od výrobcov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z najlepších kakaových bôbov.
Z malých rodinných alebo tradičných čokoládovní, plné kakaa, lásky a vášne.

Čokoláda - ako si vybrať 

Akú čokoládu si vybrať?

Kvalita na prvom mieste! Kakao sa považuje za superpotravinu. Čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia. Pre mnohých ľudí sú však čokolády s vysokým obsahom kakaa jednoducho príliš silné. Je to podobné ako s kávou - nie každý má rád čisté espresso. Dobré espresso je však základom každej dobrej kávy. Záleží len na vás, aký podiel kakaa si vyberiete. Vyberte si však dobrý základ, a tým je jednoducho čokoláda vyrobená z kvalitného kakaa.

Len 3 % svetovej produkcie kakaových bôbov sa považujú za vysoko kvalitné. Čokoládovne, ktoré sa venujú výrobe kvalitnej čokolády, majú zvyčajne "pod kontrolou" celý proces výroby čokolády. Takéto čokolády sa nazývajú "bean to bar", t.j. výroba od zrna po tabuľku. Teda od pestovania kakaovníkov, zberu kakaových bôbov, spracovania bôbov a samozrejme samotnej výroby tabuľky čokolády (viac o výrobe čokolády si môžete prečítať tu). Výrobcovia si starostlivo vyberajú, od koho nakupujú kakaové bôby, a sami ich pražia, alebo dokonca sami vlastnia plantáže a kontrolujú celý výrobný proces.

Ak máte skvelý produkt, môžete to robiť aj bez marketingu.
Nie vo veľkom, ale to ani nie je cieľom. Cieľom je úžasná tabuľka dobrej čokolády a spokojný zákazník. A radosť z práce a života...

Zlaté pravidlo dobrej čokolády

  • čím lepšie kakao, tým lepšia čokoláda
  • čím viac kakaa, tým menej cukru
  • čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia

 

Aký je rozdiel medzi rôznymi druhmi čokolády?

Kvalitná čokoláda obsahuje len kakaovú hmotu, kakaové maslo a cukor. Mlieko má stále sušené mlieko.

Môže obsahovať aj vanilku, ktorej chuť a vôňa sa krásne spája s kakaom, a lecitín pre lepšiu konzistenciu.

Kakaová hmota (alebo prášok) a kakaové maslo spolu tvoria celkový obsah kakaa v čokoláde, t. j. percento uvedené na etikete.

Existujú tri základné druhy čokolády v závislosti od obsahu kakaa a mlieka:

  • Horká čokoláda – musí obsahovať minimálne 35 % kakaa. U nas tiadna horká čokoláda neobsahuje menej ako 45 % kakaa.
  • Mliečna čokoláda – musí obsahovať najmenej 25 % kakaa a najmenej 20 % mlieka.
  • Biela čokoláda – musí obsahovať najmenej 20 % kakaového masla.

Čokolády s extra vysokým obsahom kakaa sú samostatnou kapitolou:

Do základnej čokolády sa potom môžu pridať ingrediencie ako sú oriešky, mandle alebo ovocie.
Do kvalitní tabulky čokolády nepatří žádné náhražky, konzervanty a umělá barviva. 

 

Aké čokolády nájdete vo Svete čokolád

  • vyberáme čokoládu od malých výrobcov. Od vášnivých čokolatiérov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z kvalitného kakaa.
  • podporujeme miestnych výrobcov. Vedeli ste, že Československo bolo počas prvej republiky tretím najväčším spracovateľom kakaových bôbov na svete?
  • vyrábame vlastné čokolády pod značkou Le Chocolat


Výroba kvalitnej čokolády je príbehom starostlivosti, času a poctivej práce. A vášni a nadšenia, pretože bez nich by to nešlo.