Čokoláda

Najpredávanejšie

Vivani tmava cokolada 99
 
€2,95
MIsina cokolada tanzanie100
Míšina čokoláda 100% Tanzanie 50g
Momentálně nedostupné
9932
 
€4,65
Misina cokolada tanzanie85
Míšina čokoláda 85% Tanzanie 50g
Momentálně nedostupné
9931
 
€4,65
Misina cokolada madagaskar70
Míšina čokoláda 70% Madagaskar 50g
Momentálně nedostupné
9930
 
€4,65
Misina cokolada salamoun70
 
€4,65
Misina cokolada vietnam70
Míšina čokoláda 70% Vietnam 50g
Momentálně nedostupné
9928
 
€4,65
Misina cokolada tanzanie sul
 
€4,65
19 položiek celkom
Ajala Kokosovy krem cena
Tip
€3,75
2758
Ajala cokolada kvety pomerance silver
Tip
€3,75
2759
Amedei tmava mandlova
€6,63
5324
Herufek cokolada Belize 70 award
Tip
Herůfek čokoláda 70% Belize 50g
Momentálně nedostupné
€4,50
9892
Herufek cokolada Dominican 72 award
Tip
€4,50
9896
Herufek cokolada Malina award
Tip
€4,50
9905
Jordis mliečna čokoláda s kakaovými boby
Tip
€3,73
2433
MIsina cokolada tanzanie100
Tip
€4,65
9932
Misina cokolada tanzanie sul
Tip
€4,65
9927
Misina cokolada madagaskar70
Tip
€4,65
9930
Misina cokolada salamoun70
Tip
€4,65
9929
Misina cokolada vietnam70
Tip
Míšina čokoláda 70% Vietnam 50g
Momentálně nedostupné
€4,65
9928
Misina cokolada tanzanie85
Tip
€4,65
9931
Misina cokolada bila vanilka
Tip
€4,65
9921
Misina cokolada madagaskar50
Tip
€4,65
9922
Misina cokolada vietnam60
Tip
€4,65
9923
Simon Coll mlecna cokolada 60 kakao
€3,15
3096
Venchi cokolada mlecna Venezuela 70g
€5,85
117178
Venchi ctverecky mlecne Venezuela 47 oceneni 117170

 Čokolády od výrobcov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z najlepších kakaových bôbov.
Z malých rodinných alebo tradičných čokoládovní, plné kakaa, lásky a vášne.

Čokoláda - ako si vybrať 

Akú čokoládu si vybrať?

Kvalita na prvom mieste! Kakao sa považuje za superpotravinu. Čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia. Pre mnohých ľudí sú však čokolády s vysokým obsahom kakaa jednoducho príliš silné. Je to podobné ako s kávou - nie každý má rád čisté espresso. Dobré espresso je však základom každej dobrej kávy. Záleží len na vás, aký podiel kakaa si vyberiete. Vyberte si však dobrý základ, a tým je jednoducho čokoláda vyrobená z kvalitného kakaa.

Len 3 % svetovej produkcie kakaových bôbov sa považujú za vysoko kvalitné. Čokoládovne, ktoré sa venujú výrobe kvalitnej čokolády, majú zvyčajne "pod kontrolou" celý proces výroby čokolády. Takéto čokolády sa nazývajú "bean to bar", t.j. výroba od zrna po tabuľku. Teda od pestovania kakaovníkov, zberu kakaových bôbov, spracovania bôbov a samozrejme samotnej výroby tabuľky čokolády (viac o výrobe čokolády si môžete prečítať tu). Výrobcovia si starostlivo vyberajú, od koho nakupujú kakaové bôby, a sami ich pražia, alebo dokonca sami vlastnia plantáže a kontrolujú celý výrobný proces.

Ak máte skvelý produkt, môžete to robiť aj bez marketingu.
Nie vo veľkom, ale to ani nie je cieľom. Cieľom je úžasná tabuľka dobrej čokolády a spokojný zákazník. A radosť z práce a života...

Zlaté pravidlo dobrej čokolády

  • čím lepšie kakao, tým lepšia čokoláda
  • čím viac kakaa, tým menej cukru
  • čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia

 

Aký je rozdiel medzi rôznymi druhmi čokolády?

Kvalitná čokoláda obsahuje len kakaovú hmotu, kakaové maslo a cukor. Mlieko má stále sušené mlieko.

Môže obsahovať aj vanilku, ktorej chuť a vôňa sa krásne spája s kakaom, a lecitín pre lepšiu konzistenciu.

Kakaová hmota (alebo prášok) a kakaové maslo spolu tvoria celkový obsah kakaa v čokoláde, t. j. percento uvedené na etikete.

Existujú tri základné druhy čokolády v závislosti od obsahu kakaa a mlieka:

  • Horká čokoláda – musí obsahovať minimálne 35 % kakaa. U nas tiadna horká čokoláda neobsahuje menej ako 45 % kakaa.
  • Mliečna čokoláda – musí obsahovať najmenej 25 % kakaa a najmenej 20 % mlieka.
  • Biela čokoláda – musí obsahovať najmenej 20 % kakaového masla.

Čokolády s extra vysokým obsahom kakaa sú samostatnou kapitolou:

Do základnej čokolády sa potom môžu pridať ingrediencie ako sú oriešky, mandle alebo ovocie.
Do kvalitní tabulky čokolády nepatří žádné náhražky, konzervanty a umělá barviva. 

 

Aké čokolády nájdete vo Svete čokolád

  • vyberáme čokoládu od malých výrobcov. Od vášnivých čokolatiérov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z kvalitného kakaa.
  • podporujeme miestnych výrobcov. Vedeli ste, že Československo bolo počas prvej republiky tretím najväčším spracovateľom kakaových bôbov na svete?
  • vyrábame vlastné čokolády pod značkou Le Chocolat


Výroba kvalitnej čokolády je príbehom starostlivosti, času a poctivej práce. A vášni a nadšenia, pretože bez nich by to nešlo.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie