Čokoláda, Strana 2

Najpredávanejšie

Venchi mliečna čokoláda s lieskovými orieškami
 
€5,10
Vivani tmava cokolada 99
 
€2,95
MIsina cokolada tanzanie100
Míšina čokoláda 100% Tanzanie 50g
Momentálně nedostupné
9932
 
€4,65
Misina cokolada tanzanie85
Míšina čokoláda 85% Tanzanie 50g
Momentálně nedostupné
9931
 
€4,65
Misina cokolada madagaskar70
Míšina čokoláda 70% Madagaskar 50g
Momentálně nedostupné
9930
 
€4,65
Misina cokolada salamoun70
 
€4,65
Misina cokolada vietnam70
Míšina čokoláda 70% Vietnam 50g
Momentálně nedostupné
9928
 
€4,65
Misina cokolada tanzanie sul
 
€4,65
164 položiek celkom
Ajala cokolada mandle
Tip
€3,75
2766
Ajala cokolada morska sul
Tip
€3,75
2763
Ajala cokolada pekan orechy
Tip
€3,75
2764
Ajala Haiti
Tip
€4,50
9874
Ajala Madagascar
Tip
€4,50
9873
Ajala Tanzanie
€4,50
9883
Ajala 70
Tip
€3,75
2761
Ajala cokolada tmava 85
Tip
€3,75
2760
Ajala cokolada vlasske orechy 2
Tip
€3,75
2767
Ajala kakaove boby
Ajala kakaové bôby pražené 250g
Momentálně nedostupné
€7,80
9901
Amatller cokolada Nicaragua
Amatller 72 % Nicaragua 70g
Momentálně nedostupné
€4,28
2590
Amatller cokolada Madagascar
€4,28
2591
Amatller cokolada Peru 2
Amatller 83% Perú 70 g
Momentálně nedostupné
€4,28
2593
Amedi Ecuador
€6,63
5380
Amedei Jamaica
€6,63
5382
Amedei Madagascar
€6,63
5383
Amedei Venezuela
€6,63
9925
Amedei tmava mandlova
€6,63
5324
Amedei bila pistaciova
€6,63
5325
Amedei s merunkami
€6,63
5391

 Čokolády od výrobcov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z najlepších kakaových bôbov.
Z malých rodinných alebo tradičných čokoládovní, plné kakaa, lásky a vášne.

Čokoláda - ako si vybrať 

Akú čokoládu si vybrať?

Kvalita na prvom mieste! Kakao sa považuje za superpotravinu. Čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia. Pre mnohých ľudí sú však čokolády s vysokým obsahom kakaa jednoducho príliš silné. Je to podobné ako s kávou - nie každý má rád čisté espresso. Dobré espresso je však základom každej dobrej kávy. Záleží len na vás, aký podiel kakaa si vyberiete. Vyberte si však dobrý základ, a tým je jednoducho čokoláda vyrobená z kvalitného kakaa.

Len 3 % svetovej produkcie kakaových bôbov sa považujú za vysoko kvalitné. Čokoládovne, ktoré sa venujú výrobe kvalitnej čokolády, majú zvyčajne "pod kontrolou" celý proces výroby čokolády. Takéto čokolády sa nazývajú "bean to bar", t.j. výroba od zrna po tabuľku. Teda od pestovania kakaovníkov, zberu kakaových bôbov, spracovania bôbov a samozrejme samotnej výroby tabuľky čokolády (viac o výrobe čokolády si môžete prečítať tu). Výrobcovia si starostlivo vyberajú, od koho nakupujú kakaové bôby, a sami ich pražia, alebo dokonca sami vlastnia plantáže a kontrolujú celý výrobný proces.

Ak máte skvelý produkt, môžete to robiť aj bez marketingu.
Nie vo veľkom, ale to ani nie je cieľom. Cieľom je úžasná tabuľka dobrej čokolády a spokojný zákazník. A radosť z práce a života...

Zlaté pravidlo dobrej čokolády

  • čím lepšie kakao, tým lepšia čokoláda
  • čím viac kakaa, tým menej cukru
  • čím viac kakaa, tým je čokoláda zdravšia

 

Aký je rozdiel medzi rôznymi druhmi čokolády?

Kvalitná čokoláda obsahuje len kakaovú hmotu, kakaové maslo a cukor. Mlieko má stále sušené mlieko.

Môže obsahovať aj vanilku, ktorej chuť a vôňa sa krásne spája s kakaom, a lecitín pre lepšiu konzistenciu.

Kakaová hmota (alebo prášok) a kakaové maslo spolu tvoria celkový obsah kakaa v čokoláde, t. j. percento uvedené na etikete.

Existujú tri základné druhy čokolády v závislosti od obsahu kakaa a mlieka:

  • Horká čokoláda – musí obsahovať minimálne 35 % kakaa. U nas tiadna horká čokoláda neobsahuje menej ako 45 % kakaa.
  • Mliečna čokoláda – musí obsahovať najmenej 25 % kakaa a najmenej 20 % mlieka.
  • Biela čokoláda – musí obsahovať najmenej 20 % kakaového masla.

Čokolády s extra vysokým obsahom kakaa sú samostatnou kapitolou:

Do základnej čokolády sa potom môžu pridať ingrediencie ako sú oriešky, mandle alebo ovocie.
Do kvalitní tabulky čokolády nepatří žádné náhražky, konzervanty a umělá barviva. 

 

Aké čokolády nájdete vo Svete čokolád

  • vyberáme čokoládu od malých výrobcov. Od vášnivých čokolatiérov, ktorí vyrábajú čokoládu od zrna po tabuľku z kvalitného kakaa.
  • podporujeme miestnych výrobcov. Vedeli ste, že Československo bolo počas prvej republiky tretím najväčším spracovateľom kakaových bôbov na svete?
  • vyrábame vlastné čokolády pod značkou Le Chocolat


Výroba kvalitnej čokolády je príbehom starostlivosti, času a poctivej práce. A vášni a nadšenia, pretože bez nich by to nešlo.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie